OPEN CALL KRING POSITIVA FRAMTIDSVISIONER!

Samtidens utmaningar består av klimatkris, krig, ojämlikhet och ökade klyftor, och dessutom tycks de sociala mediernas algoritmer föredra hat och polarisering. Vi vill vara en motvikt!

Skulle vi kunna hjälpas åt att visionera?! Hur skulle berättelserna kring positiva framtidsvisioner kunna se ut? De kallas ofta för utopier och många hävdar att de inte är möjliga, men det skulle kunna vara annorlunda!

Vi önskar därför konstnärers hjälp med att visualisera, formulera och inspirera oss kring en annan möjlig framtid! Öppna våra sinnen för en positiv framtidsvision!

Rosendal Garden Party utlyser tillsammans med Konstakademien och ArkDes ett open call till konstnärer kring temat: POSITIVA FRAMTIDSVISIONER!

  • De verk som väljs ut kommer visas på årets upplaga av Rosendal Garden Party den 14-16 juni
  • Det kan vara redan befintliga verk som hyrs ut eller verk som skapas just för detta
  • Tänk på att verket ska synas i en stor grön utomhusmiljö, att det ska tåla att stå utomhus och människors nyfikenhet och beröring. Vi ser gärna interaktiva verk och performancekonst!
  • Deadline måndag den 18 mars!
  • Efter det väljs ett antal verk ut av Malou Bergman (konstansvarig på Rosendal Garden Party), Johanna Beckman (innehållsansvarig på Rosendal Garden Party), Svante Helmbaek Tirén (intendent på Konstakademien) och James Taylor-Foster (intendent för samtida arkitektur och design på ArkDes). Beslut meddelas via mejl cirka 2 veckor efter deadline.
  • Produktions eller uthyrningsbudget per verk är upp till 20 000 SEK inklusive transport. Verket ägs sedan av konstnären. Vi följer MU-avtalet.

PRESENTERA DITT VERK HÄR

Vid frågor, kontakta art@rosendal.com.

Nyhetsbrev
Partner
Supporter
/